Volem acollir

El dia 14 de febrer, alumnes, mestres i professors de l’escola ens vàrem reunir per fer un clam conjunt: Volem acollir! I així unir-nos a la campanya “Casa nostra, casa vostra”.

Ens van commoure els textos de l’Ahmed i la Khadija, dos joves sirians que s’ha hagut de refugiar a Síria, en un camp construït per voluntaris catalans. L’Ahmed de 13 anys enyora l’escola. Abans de la guerra jugava a futbol, estudiava i sortia a passejar amb la seva família.

Després, durant la guerra, sobrevivia a atemptats i bombardejos mentre escapava del país amb tota la seva família. Ara, al camp de Vasilika, aprèn català, castellà i anglès i espera que Europa obri les fronteres i la seva vida torni a començar. Per la Khadija de 17 anys, l’espera al camp és la continuació de la guerra. Una bomba més que destrueix el seu futur. Si en tingués, de futur, li agradaria tornar a estudiar. Ser periodista o cirurgiana. “Sento que tot el que he viscut és negre. I el que estic vivint és negre. El que vindrà, no ho sé. Encara no he pogut escriure aquesta pàgina”.

Ens vam reunir per demanar justícia i dignitat per totes les persones que degut a les guerres, la fam i la persecució han de marxar de casa seva. Sabem que ningú vol ser exiliat ni fer del refugi el seu camí de vida.

Volem que tothom pugui trobar la casa d’allà on ve i que tothom, allà on vagi, pugui trobar una casa d’acolliment.

 

Volem acollir